woensdag 24 juni 2015

CZC Opdracht 16-20.

Opdracht 16: Droom/Dromen.

Gele en rode splash inkt op glanzend kaartje, en daar water op sprayen. Laten drogen. Alles op het kaartje stempelen met stazon black. Meisje en hoed gebleekt met bleekmiddel, elfje ingekleurd met distress markers en vleugeltjes ook gebleekt. Feeën sparkel en grote letters bewerkt met witte stift. Op zwarte kaart gemat.
 

*****

Opdracht 17:  Mandala.

 Bloem getekend en ingekleurd met varia aan blauwe kleurpotloden. Met blauwe fine liner rand getekend.

*****

Opdracht 18: Stempel met verpakking/verpakkingsmateriaal.

Met brayer een creme verf, witte kaart gekleurd. Daarna met de kartonnen verpakking van de spekulaas de blauwe strepen aangebracht. Met plastic bakje van de vleeswaren heb ik de bruine vierkantjes gestempeld. Een strook met gaatjes (voor bloemen mee te versieren Ben de naam kwijt) zwarte inkt op gerold met brayer en die op kaart gedrukt. Shampoodekseltje de groene rondjes gemaakt. Plasticzakje in elkaar gepropt, daar een knijper op gedaan als handvat, en prop in witte verf gedrukt en op papier gestempeld. Met wat dopjes van flesjes de blauwe rondjes gestempeld.
*****

Opdracht 19: Laat je inspireren door kippengaas.

 Ondergrond was kaartje waar ik de brayer op schoon gerold had. Template met kippengaas over kaartje gelegd en daar met verf en spons op gedept. Laten drogen. Daarna highlights met geel potlood aangebracht in het gaas. 3 zeshoekjes uit designpapier geknipt en op gaas geplakt. Haan gestempeld op kaart en op wit papier. Haan op wit papier uitgeknipt en ingekleurd. En op haan op kaartje geplakt. Tekst met zwarte inkt gestempeld.

 
*****

Opdracht 20: Puzzel/puzzelstukje(s). 

Gekleurde ondergrond labelstempel gestempeld. Zelfde stempel nog een keer op wit papier gestempeld en met puzzelpons uit geponst. In een kleur gekleurd en op des betreffende tekst geplakt.

*****zaterdag 20 juni 2015

CZC opdracht 11-15

Opdracht 11 Fles/glas.

Op glad papier kloddertjes splash inkt, daar ander glad kaartje opdrukken. Daarna van elkaar af halen en laten drogen.


 *****

Opdracht 12: Pocket.

Met plastic kaartje gele en blauwe verf op een wit kaartje gesmeerd. Met gele inkt stippen gestempeld met paarse inkt tekst/barsten en netje gestempled.
Op restjes gekleurd papier naaigaren kaartjes, centimeter en schaar en broekzakje gestempeld. Om naaigaren kaartjes gekleurd garen gewikkeld. Alles opgeplakt en nog een knop bevestigd op broekzakje. Stiksteken en kruissteken langs de kant gestempeld.
Als laatste nog wat witte spetters hier en daar.


*****

Opdracht 13: Gedichtje.

Dat was een beetje ingewikkeld, maar met een beetje veel hulp van Jan van der Wulp heb ik toch iets moois aan tekst gekregen.
Groene en blauwe distress inkt op acrylicblok, daar water op sprayen en op kaartje gedrukt. Even er op laten liggen zodat inkt in papier kon trekken. Blok er afgehaald en papier droog geföhnd. Bomen gestempeld, raampje uitgesneden voor de tekst. Tekst achter de kaart geplakt en de vogel (een wulp) gestempeld.

*****

Opdracht 14: Selfie.

Blauwe en paarse verf op kaartje. Daar water op gesprayed en daar een ander kaartje opgedrukt. Weer van elkaar afhalen en droog fóhnen. Gezicht gestempeld en gemaskerd. Met achtergrond stempels en paarse en blauwe distress inkt op kaartje gestempeld. Blauwe en witte stippen gespetterd. Border in paars gestempeld en als laatste mask verwijderd van gezicht.


*****

Opdracht 15: Gebruik transparant materiaal.

 Ondergrond gemaakt met encautic wax. Met blauwe inkt filmstrip stempel met dame en tekst gestempeld. Daarna filmstripjes geknipt en met eyelets bevestigd. Rond de rand nog een border getekend met paarse en rode fine liner.


*****
 

vrijdag 12 juni 2015

CZC opdracht 6-10

Opdracht 6: Upside down.

Een omgekeerde wereld dus.
Ondergrond gemaakt met brayer en distress inkt. Daarna gezichten gestempeld en masking tape op de gezichten geplakt. Daar overheen bloemen motief in zwarte stazon gestempeld. Masks verwijderen als inkt droog is. Vissen en luchtbellen op wit kaartje gestempeld en uitgeknipt, in gekleurd en op geplakt.
 

*****

Opdracht 7: Blauw.

Ondergrond is blauw designpapier. Druppels en man gestempeld met blauwe inkt en uitgeknipt. Tekst op grote druppels geschreven met blauwe stift. Alles opgeplakt. Als laatste de blauwe rand gestempeld.


*****

 Opdracht 8: Uitroepteken.

Gezicht getempeld en ingekleurd. Een border gemaakt door uitroeptekens te stempelen. Deze ook ingekleurd. Op internet in allerlei talen het uitroepteken opgezocht en onder het gezicht geschreven.


*****

Opdracht 9: Gebruik een kruiswoordpuzzel, cryptogram, sudoku o.i.d.

Score blaadjes van Triominos, Yatzee en Rummicub in vorm gescheurd. Met gelatos 2 blaadjes een kleur gegeven. Alle 3 de blaadjes de zijkant met inkt bewerkt. Deze daarna op het kaartje geplakt die bewerkt was met verf en stencils/templates. Als laatste met stencil en gelatos de cijfers in kleur opgebracht.


*****

Opdracht 10: Zwart Wit.

Tissue paper op kaartje geplakt.Vrouw en tekst op witte kaart gestempeld en uitgeknipt. Deze op kaart geplakt. Borderstiksels op kaart gestempeld met zwarte inkt.*****

zondag 7 juni 2015

CZC opdracht 1-5

 Opdracht 1: Twee of meer labels.

Achtergrond van de kaart is met alcohol inkt gemaakt. Border gestempeld en met witte pen rondjes ingekleurd.Labels met splitpennen bevestigd.
 

*****

Opdracht 2: Verwerk een quote of spreuk.

Achtergrond met distress inkt blauw en geel, acryl blok en water gemaakt. Kanten rand gestempeld. Quote geplaatst Rondjes in gele en blauwe inkt er omheen gestempeld.
 

*****

 Opdracht 3: Inchies.

Kaartje met paarse en groene distress inkt en water bewerkt. Daar een ander wit kaartje opgelegd, even aangedrukt en weer van elkaar gehaald en laten drogen.
Daarna met stazon inkt gestempeld. Zelfde stempel nog een keer op wit papier gestempeld en 6 inchies uit geponsd. Bloem op kaart ingekleurd met distres markers. Met witte inkt gespetterd. Als laatste de 6 inchies opgeplakt.


*****

 Opdracht 4 Circus.

Splash inkt op kaart en daar met brayer overheen. Na drogen nog wat witte inkt hier en daar over kaart laten lopen. Olifant op FIETS uitgeknipt en opgeplakt.


*****

 Opdracht 5: Je hobby plek.
Eerst wilde ik met inkt en stempels een invulling geven aan de opdracht. 
Maar ik ben zo trots op deze kamer dat ik hem wilde laten zien.


Bij deze foto hoort eigenlijk nog een foto en wel het door Jan zelfgemaakte bureau, 
dus die laat ik ook even zien.


Links mijn knutselplek en rechts ruimte voor mijn computer.
 
*****
 

woensdag 3 juni 2015

Craftorij Zomer Challenge 2015 is weer van start.

Van 1 juni tm 31 juli heeft De Craftorij weer de Zomer Challenge.Voor dat het zover was, werden er 3 opwarmertjes gedaan, in de week voorafgaand.
 Hier zijn mijn uitwerkingen.

*****

Opwarmertje 1: Draad/garen.

Dubbelzijdig Alsan op kaart geplakt daarna bovenste beschermlaag er af gehaald. Daar de draadjes opgeplakt. Garenkaartje 3x op beige papier gestempelden uitgeknipt. Daar gemêleerd oranje garen om gewonden en op de draden geplakt.
 


Opwarmertje 2: Alleen Groen.

Met splash inkt achtergrond op witte kaart gemaakt. In groen tekst er op geschreven. En groene vlinder uitgeknipt en opgeplakt.

Opwarmertje 3: Frame it.

De achtergrond van kaartje behandeld met blauwe, en gele verf en "credit"kaart. Daar met blauwe inkt 3 bloemen op gestempeld. Met stazon zwart de letters en met blauwe inkt de "sterretjes. Hier en daar nog een oranje cirkel Frame met dame op wit karton gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt. Buitenrand beïnkt met bruine.*****

 

maandag 1 juni 2015

Ik ga op vakantie en neem mee . . . . . . . . . .

Jammer genoeg kun je, als je op vakantie gaat, niet al je hobby spullen mee nemen. 
Dus elke vakantie is het weer een uitdaging: "wat zal ik mee nemen?"
Dit keer heb ik alleen wat achtergrond stempels, distress markers, gelatos en zwarte stazon inkt mee genomen. 
En ook een mapje met plaatjes die nog uitgeknipt moesten worden.
Hier onder laat ik alvast een van mijn creaties zien, die de afgelopen vakantie is gemaakt.(Op de ondergrond had ik thuis al tissue paper geplakt.)
Groenen en blauwe gelatos op de ondergrond gesmeerd met baby wipe.
 Daarna met achtergrond stempels en distress markers diepte aangebracht. 
Dansend paar uitgeknipt en op geplakt. 
Tekst gestempeld uitgeknipt en met oranje gelato en baby wipe ingekleurd.
Vlinder uit geknipt en opgeplakt. 
Stikrand gestempeld met zwarte stazon inkt.
Met witte inkt gespetterd en met witte pen high lights aan gebracht.

*****