zaterdag 20 juni 2015

CZC opdracht 11-15

Opdracht 11 Fles/glas.

Op glad papier kloddertjes splash inkt, daar ander glad kaartje opdrukken. Daarna van elkaar af halen en laten drogen.


 *****

Opdracht 12: Pocket.

Met plastic kaartje gele en blauwe verf op een wit kaartje gesmeerd. Met gele inkt stippen gestempeld met paarse inkt tekst/barsten en netje gestempled.
Op restjes gekleurd papier naaigaren kaartjes, centimeter en schaar en broekzakje gestempeld. Om naaigaren kaartjes gekleurd garen gewikkeld. Alles opgeplakt en nog een knop bevestigd op broekzakje. Stiksteken en kruissteken langs de kant gestempeld.
Als laatste nog wat witte spetters hier en daar.


*****

Opdracht 13: Gedichtje.

Dat was een beetje ingewikkeld, maar met een beetje veel hulp van Jan van der Wulp heb ik toch iets moois aan tekst gekregen.
Groene en blauwe distress inkt op acrylicblok, daar water op sprayen en op kaartje gedrukt. Even er op laten liggen zodat inkt in papier kon trekken. Blok er afgehaald en papier droog geföhnd. Bomen gestempeld, raampje uitgesneden voor de tekst. Tekst achter de kaart geplakt en de vogel (een wulp) gestempeld.

*****

Opdracht 14: Selfie.

Blauwe en paarse verf op kaartje. Daar water op gesprayed en daar een ander kaartje opgedrukt. Weer van elkaar afhalen en droog fóhnen. Gezicht gestempeld en gemaskerd. Met achtergrond stempels en paarse en blauwe distress inkt op kaartje gestempeld. Blauwe en witte stippen gespetterd. Border in paars gestempeld en als laatste mask verwijderd van gezicht.


*****

Opdracht 15: Gebruik transparant materiaal.

 Ondergrond gemaakt met encautic wax. Met blauwe inkt filmstrip stempel met dame en tekst gestempeld. Daarna filmstripjes geknipt en met eyelets bevestigd. Rond de rand nog een border getekend met paarse en rode fine liner.


*****
 

6 opmerkingen:

 1. Prachtige uitwerkingen Marlies, 4 en 5 zijn mijn favoriet van deze serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie serie, ik vind de 1e erg mooi van kleur en de laatste heel goed gevonden, je samenwerking met Jan is ook een toppertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige serie, mooie flesjes stempel en het gedichtje vind ik ook heel mooi

  Groetjes

  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super schöne Karten und tolle Ideen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaarten, de eerste is heel kleurrijk ! Die met het gedicht en de laatste zijn ook super ! Groetjes Enny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat vind ik dat leuk, je hebt mijn blog bezocht, en nu laat je ook nog een berichtje achter. Dank je wel.