dinsdag 20 november 2012

Lekker weg geweest.

We zijn een paar dagen weg geweest. Lekker rustig aan, niets hoeft . . . 
De TomTom op: "Vermijd snelwegen" op weg naar ons hotelletje in Slenaken (L).
Af en toe stoppen onderweg voor de nodige versnapering etc, zoals in Mona's bij Nijmegen. 


Na het nuttigen van een heerlijke omelet, onze weg weer vervolgd.
Het was heel zonnig weer, dus de bomen waren daardoor alleen nog maar mooier geel en rood. Prachtig om te zien.

Uit eindelijk in Slenaken beland, bij ons hotel "Het Gulpdal"Als eerste de spullen in onze kamer geïnstalleerd. En daarna een restaurantje gezocht om te eten.
 Dat werd een herberg "Moeder de Gans" in Teuven België.


Heel knus, en goed verzorgt. Bij reservering werd aangegeven dat er alleen contant betaald kon worden. Dus daar kon je rekening mee houden. De inrichting geeft inderdaad het gevoel van een herberg.

De volgende dag zijn we naar Aken geweest. Daar hebben we eerst de bedrijfsverkoop winkel van Lindt bezocht. Dat is een chocolade winkel die zijn oorsprong (oorsprong" aan klikken voor de geschiedenis hier over) vind in Zurich (Zwitserland)


We hebben onze ogen uitgekeken, wat een chocolade en wat een variaties. En met ongeloof gekeken naar de mensen bij de kassa's. Hoe zo? . . . . . . . .  Nou . . . .  Wij hadden en mandje gepakt maar daar zat niet zoveel in toen we bij de kassa kwamen. Daar waren wij een van de weinigen met een mandje. De anderen hadden allemaal een winkelkar die volgeladen was met allerlei chocola. Dozen vol. Nu zullen dat niet alleen maar mensen zijn geweest die privé kochten maar ook die, die voor de "zaak" spullen kochten. Maar dan nog . . . . . 
Daarna op naar de binnenstad van Aken. Een  erg gezellige stad om te vertoeven.
Wat ons op viel was, dat ze in bijvoorbeeld kleding en schoenen zaken alle maten hebben (van maatje S t/m 4x XL of 36 t/m schoenmaat 48) en dan niet 1, maar 4 of 5 exemplaren. Dus kun je in de uitverkoop ook als grote Nederlanders nog eens wat leuks kopen. Er is heel veel keuze aan verschillende soorten brood. De taartjes en koeken kun je niet aan voorbij lopen zonder er in ieder geval een te proeven.
Wij hebben ons zoals je zult begrijpen prima vermaakt.
's Avonds zijn we in Mechelen (L) gaan eten in "De oude Brouwerij" in Mechelen.Ook hier was het gezellig en was de bediening goed. En het voornaamste: we hebben er heerlijk gegeten.

Nadat we de volgende dag heerlijk hadden ontbeten in het hotel en daarna zijn gaan uitchecken, zijn we naar de glasblazerij van Gerardo Cardinale (youtube filmpje) in Vaals gegaan.


We waren er al eens een keer eerder geweest. Er zijn daar zoveel mooie spullen van glas, je kijkt je ogen uit. Dit keer waren we op een tijd dat er een demonstratie gegeven werd. Dat was zo leuk, omdat we de enige waren en dus een "privé" demonstratie kregen. We konden alles van dichtbij volgen en ook direct vragen stellen. Dat is wel een hele ervaring om te zien hoe het eigenlijk in zijn werk gaat. En wat voor tijd er in gaat zitten voor het glazen voorwerp uit eindelijk klaar is.
De terugweg naar huis, de TomTom weer op: "Vermijd snelwegen".
Bij Mona's een koffie/thee met appeltaart, en daarna verder richting huis, genietend van de mooie gekleurde bomen onderweg.6 opmerkingen:

 1. klinkt allemaal heel lekker rustig en ontspannen, heerlijk zo een paar dagen er op uit

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wAT EEN SCHITTERENDE TRIP HEB JE GEMAAKT mARLIES. eN ETEN BIJ mOEDER DE gANS, GAAF HE? zIJN WIJ OOK GEWEEST EN zo leuk en super.
  Dat is nog volop nageniten dus.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke trip hebben jullie gemaakt, het lijkt wel een week, terwijl het maar een paar dagen was. Die chocolade wat goed van jullie dat je maar 1 mandje had....Lekker om er zo even samen tussenuit te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben geweldige dagen gehad, dat is wel duidelijk.
  Leuk verslag, knap dat jullie maar een mandje voor de chocola hadden.
  Gaaf, zo'n privé glasblazerij, ik vind dat zo knap zoals ze dat doen.
  Groetjes, Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat vind ik dat leuk, je hebt mijn blog bezocht, en nu laat je ook nog een berichtje achter. Dank je wel.